Informacje

Producenci

Promocje

Brak promowanych produktów w tym momencie.

Ostatnio przeglądane

Olej z opuncji figowej 30ml

3555

Nowy produkt

Kosmetyczny olej z opuncji figowej, tłoczony na zimno

Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

64,00 zł

Więcej informacji

Opuncja figowa do roślina z rodziny kaktusowatych, występująca naturalnie w Meksyku i Ameryce Środkowej, Aztekowie uważali ją za roślinę świętą. Pierwsze owoce do Europy dotarły po powrocie wypraw Kolumba (stąd pochodzi jej nazwa w tłumaczeniu figa indyjska). Roślina łatwo przystosowuje się do rożnych warunków glebowych, stąd też uprawiana jest w Afryce Północnej ( Maroko ). Najważniejsze zalety oleju: Olej zawierający w swym składzie m.in. witaminę E i kwasy Omega 6, jest idealnym kosmetykiem do pielęgnacji skóry dojrzałej. Silnie nawilża skórę i skutecznie likwiduje zmarszczki. Już po pierwszym użyciu odczuwa się wyraźne działanie „napinające”. Dużą zaletą oleju jest jego szybkość wchłaniania. Dzięki zawartości steroli, skutecznie zapobiega utracie wody przez skórę. działa również przeciwzapalnie, tonizująco, pobudza procesy związane z regeneracją i gojeniem naskórka. Unikalna cechą oleju z opuncji, jest wzmacnianie układu odpornościowego w skórze (immunostymulacja). Dzięki wysokiej zawartości substancji aktywujących białka HSP, fitosterolom oraz dodatkowo cynkowi, olej pobudza naturalne procesy naprawcze skóry, dzięki temu skóra staje się bardziej odporna na wpływ czynników zewnętrznych, staje się mniej podatna na podrażnienia, stany zapalne. Stosowanie: Ze względu na unikalne właściwości i cenę najlepiej go stosować bezpośrednio na skórę. Polecany jest przede wszystkim do skóry dojrzałej, suchej, bądź wymagającej regeneracji. Świetnie sprawdza się przy pielęgnacji delikatnych okolicach oczu, ust, dekoltu. Informacje chemiczne: Żółto - zielonkawy olej, o charakterystycznym zapachu. W swym składzie zawiera m.in.: nienasycone kwasy tłuszczowe (Omega-6), fitosterole, witaminy (w tym witaminę E). Informacje o pochodzeniu: Olej pochodzi z ekologicznych upraw w Maroko, nie jest rozcieńczany, ani wzbogacany dodatkowymi składnikami.

Produkty powiązane